موسوعة الشوربات اللذيذة
+12
Kojack
badrakhane
دادي
محب الله
نهرو
PRINCESSA
Foot-Man
FLAT
ZIDANE
ABBASSE
Admin
ام بدر
16 مشترك
- ام بدرالمدير العام
- الجنس :
عدد المساهمات : 44330
تاريخ التسجيل : 05/03/2010
موسوعة الشوربات اللذيذة
الثلاثاء 20 ديسمبر 2011 - 15:22
شوربة الطماطم
المقادير:
• نص كيلو طماطم.
• عدد 1 بطاطس.
• عدد 1 جزرة.
• عدد 1 بصلة.
• عدد 2 كرات.
• شوربة فراخ.
• ملح /فلفل /زعتر.
الطريقة:
• هقطع البطاطس والجزر والبصل والكرات بطريقة عشوائية.
• بعد
كده هجيب حلة وهحط فيها ملعقة زبدة وهشوح كل الخضروات المتقطعة فيها وهضيف
إليها شوية ملح وفلفل وبهارات...بعد كده هقطع الطماطم قطعا كبيرة وأضيفها
إلى الخضروات السابقة وأسيبها على النار لمدة خمس دقائق وبعد كده هضيف
إليها شوربة الفراخ وهسيبهم على النار لغاية ما كلهم يستوا مع بعض.
• بعد الشوربة ما تستوي هطفي
البوتوجاز وهسيبها علشان تبرد وبعد كده هضربها في الخلاط وبعد كده أصفيها
بالمصفاة في حلة وبعدها هسخنها على البوتوجاز مرة كمان..
• بعد ما الشوربة تغلي هحطها في طبق التقديم
ده الشكل النهائي لطبق شوربة الطماطم وعلى فكرة ممكن تزيني الطبق بشوية كريمة من على الوش...وبالهنا والشفا
المقادير:
• نص كيلو طماطم.
• عدد 1 بطاطس.
• عدد 1 جزرة.
• عدد 1 بصلة.
• عدد 2 كرات.
• شوربة فراخ.
• ملح /فلفل /زعتر.
الطريقة:
• هقطع البطاطس والجزر والبصل والكرات بطريقة عشوائية.
• بعد
كده هجيب حلة وهحط فيها ملعقة زبدة وهشوح كل الخضروات المتقطعة فيها وهضيف
إليها شوية ملح وفلفل وبهارات...بعد كده هقطع الطماطم قطعا كبيرة وأضيفها
إلى الخضروات السابقة وأسيبها على النار لمدة خمس دقائق وبعد كده هضيف
إليها شوربة الفراخ وهسيبهم على النار لغاية ما كلهم يستوا مع بعض.
• بعد الشوربة ما تستوي هطفي
البوتوجاز وهسيبها علشان تبرد وبعد كده هضربها في الخلاط وبعد كده أصفيها
بالمصفاة في حلة وبعدها هسخنها على البوتوجاز مرة كمان..
• بعد ما الشوربة تغلي هحطها في طبق التقديم
ده الشكل النهائي لطبق شوربة الطماطم وعلى فكرة ممكن تزيني الطبق بشوية كريمة من على الوش...وبالهنا والشفا
شوربة المشروم
المقادير:
• بصلة مقطعة قطعا صغيرة.
• 3 ملاعق دقيق.
• 3 ملاعق زبدة.
• ربع كيلو مشروم.
• كوب كريمة.
• ملح وفلفل.
• 5 أكواب شوربة فراخ.
• أوراق بقدونس للتزيين.
الطريقة:
• دي مفيش أسهل منها أول حاجة هاعملها هاقطّع المشروم..
• هاجيب حلة وأحط فيها شوية زبدة وأشوح فيها المشروم لمدة عشرة دقائق وطبعا هاضيف عليه الملح والفلفل.
• بعد كده هاخد حوالي كوب
واحد من الشوربة وأحطها على المشروم وأخليه على النار لمدة عشرة دقائق
علشان يستوي وبعد كده هاطفي البوتجاز واسيب المشروم لغاية ما يبرد.. وبعد
ما يبرد هاضربه في الخلاط.
• هاحط شوية زبدة في طاسة وهاضيف ليها البصل واشوّح البصل على النار لمدة ربع ساعة.
• بعد
كده هاضيف ليها الدقيق مع التقليب المستمر لغاية لون الدقيق يبقى ذهبي وبعد
كده هاحط كوب شوربة بالتدريج مع التقليب المستمر علشان الدقيق ما يكلكعش
وبعد كده هاضيف ملح وفلفل.
• هاجيب
المشروم اللي ضربته في الخلاط واحطه في حلة على النار وهاضيف إليه كوب
الكريمة واسيبهم يغلوا كلهم مع بعض... وبعد كده هاحط باقي الشوربة.
• هاجيب طبق الشوربة واحط فيه الشوربة.
ده الشكل النهائي لطبق الشوربة وعلى فكرة ممكن إنك تزيني الطبق ببعض أوراق البقدونس...وبالهنا والشفا
شوربة البصل بالتوست والجبنه
المقادير:
• كيلو بصل.
• ملح / فلفل / زعتر / حبهان.
• زبدة.
• 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة.
• 5 أكوب شوربة فراخ.
• توست ناشف.
الطريقة:
• أول حاجة هبدأ أقطع البصل كله إلى شرائح متساوية في الحجم.
• هجيب حلة وهحط فيها ملعقة زبدة وهحطها على النار وهضيف إليها البصل اللي عندي وأقلبهم مع بعض لغاية ما البصلة تدبل.
• بعد كده هضيف للبصل الشوربة والزعتر والحبهان والملح والفلفل ونخليه على النار لغاية ما يستوي..
• هجيب التوست وأحط عليه الجبنة المبشورة وبعد كده أدخله في الفرن علشان الوش يحمر.
• بعد كده هجيب طبق الشوربة وهحط فيه شوربة البصل وعليها قطع التوست بالجبنة المبشورة.
ده الشكل النهائي لطبق شوربة البصل...وبالهنا والشفا
شوربة البحريات المكسكيه
المكونات:
4 كوب ماء
1 كيلو بحريات متنوعة
2/1 كيلو روبيان(جمبري)
رشة ملح + زيت زيتون
2 حبات طماطم
2 حبات بطاطا
2 حبات بصل
2 حبات جزر
2 حبات فلفل حار او حسب الرغبة
كيس شوربة روبيان (جمبري) ان توفرت
فجل احمر مفروم + خس مفروم + ليمون ((للتزيين))
خبز فرنسي محمص
طريقة العمل:
يوضع
الماء في قدر لدرجة الغليان ثم نرش الملح و نضع الخضراوات والزيت لحين نضوج
(سلق) الخضرة، ثم نقوم برفع الخضراوات ووضعها في خلاط للهرس مع الاحتفاظ
بالمرقة.نضيف البحريات و الخضراوات المهروسة والفلفل الحار لماء سلق
الخضراوات (المرقة).نأخذ قليلاً من المرقة لتخفيف شوبة الروبيان ثم نضيفها
على بقية المرقة والمواد و نتركها الى ان تنضج البحريات.تُقدّم مع الحامض و
الفجل المفروم و الخس المفروم و الخبز المحمص.
ملاحظة
//الأكل المكسيكي عادةً يكون حار المذاق !!
شوربة الخضار
المقادير:
زهرة (قرنبيط)
جزر
علبة بازيلاء
ماء
مكعب ماجي
و
مكعب ماجي
و
معلقتين كبيرتين طحين ( دقيق )
معلقة صغيرة ملح
و
القليل من الزيت
الطريقة:
1- تقطع الزهرة قطع صغييييييييرة بهذا الحجم
ومن بعد التقطيع تغسل .
2- يُبرش الجزر مثل هذه الصورة:-
3- يوضع
الزيت في القدر على نار هادئة ثم يوضع الطحين ( الدقيق ) ويخلط بطريقة
سرعية قليلاً لكي لا يحترق الدقيق لغاية انا يتحول الي صوص بهذا الشكل .
هذه عندما وضع الدقيق على الزيت .
وهذه عندما أصبح صوص .
4- توضع الزهرة والجزر على الصوص وتقلب حتى تشرب كل الصوص الموجود مثل هذه الصورة :-
5- نضع الماء
الزيت في القدر على نار هادئة ثم يوضع الطحين ( الدقيق ) ويخلط بطريقة
سرعية قليلاً لكي لا يحترق الدقيق لغاية انا يتحول الي صوص بهذا الشكل .
هذه عندما وضع الدقيق على الزيت .
وهذه عندما أصبح صوص .
4- توضع الزهرة والجزر على الصوص وتقلب حتى تشرب كل الصوص الموجود مثل هذه الصورة :-
5- نضع الماء
6- نضع مكعب الماجى والملح
7- نتركها على النار من 20 الي 25 دقيقة .
8- تُفتح علبة البازلاء وتُصفى من مائها وتغسل وتوضع في المصفاة .
9- من بعد ما تركنا الخضار لتغلي لمدة من 20 الي 25 دقيقة توضع البازلاء وتُترك 5 دقائق على نار هاادئة .
10- نحضر الطبق لسكب الشوووربة لنأكلها وصحتين وعاااااااافية .
اتمنى ردود كم الحلوه
- AdminAdmin
- الجنس :
عدد المساهمات : 47055
تاريخ التسجيل : 07/12/2009
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الأربعاء 21 ديسمبر 2011 - 0:39
- ام بدرالمدير العام
- الجنس :
عدد المساهمات : 44330
تاريخ التسجيل : 05/03/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الخميس 22 ديسمبر 2011 - 12:28
- ABBASSEمشرف منتدى الطبخ العربي
- الجنس :
عدد المساهمات : 19527
تاريخ التسجيل : 22/08/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
السبت 24 ديسمبر 2011 - 18:12
- ام بدرالمدير العام
- الجنس :
عدد المساهمات : 44330
تاريخ التسجيل : 05/03/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الثلاثاء 27 ديسمبر 2011 - 14:56
- ZIDANEمراقب قسم المنتديات العامة
- الجنس :
عدد المساهمات : 30012
تاريخ التسجيل : 13/02/2010
الموقع : https://arab-yes.ahlamontada.com/
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الأربعاء 28 ديسمبر 2011 - 0:25
- FLATنائب المراقب العام
- الجنس :
عدد المساهمات : 29873
تاريخ التسجيل : 09/12/2009
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
السبت 31 ديسمبر 2011 - 4:26
- Foot-Manعضو برونزي
- الجنس :
عدد المساهمات : 2154
تاريخ التسجيل : 28/09/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الإثنين 2 يناير 2012 - 2:41
شكرا على هذا التواصل وتقديم المواضع المفيدة والهادفة
جازاك الله خيرا وبورك فيك
جازاك الله خيرا وبورك فيك
- ام بدرالمدير العام
- الجنس :
عدد المساهمات : 44330
تاريخ التسجيل : 05/03/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الإثنين 2 يناير 2012 - 12:41
- PRINCESSAمشرفة منتدى حلويات
- الجنس :
عدد المساهمات : 29189
تاريخ التسجيل : 17/12/2009
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
السبت 7 يناير 2012 - 23:36
- نهروعضو دهبي
- الجنس :
عدد المساهمات : 16844
تاريخ التسجيل : 09/07/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الإثنين 9 يناير 2012 - 10:15
- محب اللهعضو دهبي
- الجنس :
عدد المساهمات : 9868
تاريخ التسجيل : 23/05/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الخميس 19 يناير 2012 - 17:21
- داديعضو دهبي
- الجنس :
عدد المساهمات : 13031
تاريخ التسجيل : 30/04/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الخميس 19 يناير 2012 - 22:07
يعطيك العافية
ولك الشكر الجزيل
ولك الشكر الجزيل
- badrakhaneعضو فضي
- الجنس :
عدد المساهمات : 4433
تاريخ التسجيل : 09/10/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الإثنين 13 فبراير 2012 - 21:17
- Kojackعضو دهبي
- الجنس :
عدد المساهمات : 12698
تاريخ التسجيل : 29/05/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الثلاثاء 14 فبراير 2012 - 2:51
بارك الله فيك وجازاك الله خيرا
وكتب لك في ميزان حسناتك
وكتب لك في ميزان حسناتك
- FIFIعضو دهبي
- الجنس :
عدد المساهمات : 16502
تاريخ التسجيل : 15/05/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الأربعاء 15 فبراير 2012 - 7:57
___######### #######__ _______** ##*______
__########## ########_ ____*#### ######___
__########## ########_ __*###### #######__
___######### ########* _######## #######*_
____######## ######### ######### #######*_
______###### ######### ######### ########__
_______##### ## **** شكـرا على هذا الموضوع****######=__
________=### ####""***** وبارك الله فيك *****####____
__________## ######### ######### ####_____
___________* ######### ######### ##=______
____________ *######## ######### #________
____________ _*####### ########_ _________
____________ ___###### #######__ _________
____________ ____##### #####____ _________
____________ ____=#### ###*_____ _________
____________ _____#### ##_______ _________
____________ ______### #________ _________
____________ ______### _________ _________
__########## ########_ ____*#### ######___
__########## ########_ __*###### #######__
___######### ########* _######## #######*_
____######## ######### ######### #######*_
______###### ######### ######### ########__
_______##### ## **** شكـرا على هذا الموضوع****######=__
________=### ####""***** وبارك الله فيك *****####____
__________## ######### ######### ####_____
___________* ######### ######### ##=______
____________ *######## ######### #________
____________ _*####### ########_ _________
____________ ___###### #######__ _________
____________ ____##### #####____ _________
____________ ____=#### ###*_____ _________
____________ _____#### ##_______ _________
____________ ______### #________ _________
____________ ______### _________ _________
- Tulipe-Rougeعضو فضي
- الجنس :
عدد المساهمات : 4551
تاريخ التسجيل : 19/05/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الخميس 23 فبراير 2012 - 10:56
لك تحياتي العطرة
على الوصفة اللذيدة و الرائع
- Bonaparte2عضو فضي
- الجنس :
عدد المساهمات : 4460
تاريخ التسجيل : 13/09/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الأحد 18 مارس 2012 - 20:07
- هيثمعضو فضي
- الجنس :
عدد المساهمات : 4503
تاريخ التسجيل : 23/05/2010
رد: موسوعة الشوربات اللذيذة
الجمعة 23 مارس 2012 - 21:17
مجهود ممتاز وموضوع مفيد
حفظك الله وبارك فيك
حفظك الله وبارك فيك
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى